Behandelinformatie

Op deze pagina vindt u het zorgaanbod binnen onze praktijk

 

Assistenten

Alle assistentes binnen onze praktijk zijn gediplomeerd.

De assistenten zijn het eerste aanspreekpunt van de praktijk en werken nauw samen en onder supervisie van de artsen. Net als huisartsen hebben ook zij een geheimhoudingsplicht. Naast het maken van afspraken kunt u bij hen terecht voor vele praktische vragen. Daarnaast hebben zij ook voldoende medische kennis om u  met  medische problemen verder te helpen.

De assistentes hebben ook een eigen spreekuur voor specifieke medische handelingen: 

-oren uitspuiten

-hechtingen verwijderen

-wonden verzorgen en verbinden 

-aanstippen van wratten 

-injecties 

-urine onderzoek 

-bloeddrukcontrole 

-uitstrijkjes in het kader van het bevolkingsonderzoek

 

POH-S

 

Mensen met een chronische aandoeningen zoals diabetes, hart- en vaatziekten en astma/COPD hebben regelmatig controle nodig. De POH is speciaal opgeleid om deze mensen te begeleiden en houdt een eigen spreekuur. U wordt doorverwezen naar de praktijkondersteuner door de huisarts en bij de assistentes kunt u een afspraak maken.

De praktijkondersteuner POH-S werkt onder verantwoordelijkheid van de huisarts, heeft een eigen spreekuur en rapporteert in uw dossier.

 

POH-GGZ

 

Als u psychische klachten hebt of te maken hebt met een chronische psychiatrische aandoening, dan kan de praktijkondersteuner  GGZ (kort POH-GGZ) in veel gevallen iets voor u betekenen.U wordt doorverwezen naar de praktijkondersteuner door de huisarts. Bij de assistentes kunt u een afspraak maken met de praktijkondersteuner.

De praktijkondersteuner GGZ werkt ook onder verantwoordelijkheid van de huisarts, heeft een eigen spreekuur en rapporteert in uw dossier.

 

Oedeemtherapeut

 

Stephanie Oudenbroek is een gespecialiseerde huid- en oedeemtherapeut met haar eigen praktijk.

Als service voor onze patiënten is zij twee dag delen per week in de praktijk aanwezig.

Binnen onze praktijk behandelt zij vooral patiënten met spataderen en oedeem aan de onderbenen. Ook kunt u bij haar terecht voor het aanmeten van steunkousen.

Voor meer informatie verwijzen wij u door naar haar eigen website.

http://praktijkskinsolution.nl

 

Diëtiste

 

Jacqueline Lancel is een diëtiste van Careyn. Alle diëtisten van Careyn staan ingeschreven in het Kwaliteitsregister Paramedici, hebben de Hbo-opleiding Voeding en Diëtetiek afgerond en volgen continue scholing om goed bij te blijven in hun vak. U bent dus in goede handen!

Iedereen met vragen over voeding of dieet kan bij haar terecht. U kunt haar hulp inschakelen bij overgewicht, maar ook voor gezonde voeding tijdens de zwangerschap, bij allergieën, voor sportdiëten of aangepaste voeding tijdens ziekte. Of het nu gaat om voedingsadvies of dieetbegeleiding voor kinderen, volwassenen of senioren, iedereen kan bij haar terecht voor deskundige hulp.

 

Wijkverpleging

 

Lideke Dijkstra is een wijkverpleegkundige van Careyn. Zoals het woord aangeeft verleent zij zorg direct bij u in de wijk. Mocht er een zorgprobleem bestaan dan kan de huisarts vragen of de wijkverpleegkundige bij u langs komt. Zij kan samen met u nagaan waar de problemen liggen en welke zorg er nodig is. Denk aan bijvoorbeeld het aanvragen van een hoog-laag bed, persoonlijke alarmering of het stellen van een indicatie.

 

      

 

 

Contact

Telefoon 0104345615
 

Gezondheidscentrum westwijk

van Baerlestraat 153
3132 ED Vlaardingen
Telefoon:
0104345615
Fax:
010-4604411
Routebeschrijving >

gezondheids­informatie